Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.Σ.Σ.Α

Από μια ομάδα θαυμαστών για το άθλημα της τοξοβολίας, ιδρύθηκε το 2002 ο Αθλητικός Σκοπευτικός Σύλλογος Αχαΐας και εν συντομία Α.Σ.Σ.Α.
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη μέσα από την διαδικασία των εκλογών και προέκυψαν τα άτομα που πρωτοστάτησαν για την ίδρυση αυτού του Συλλόγου.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο συγκροτήθηκε το πρώτο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο
στην σημερινή μορφή του έχει Πρόεδρο τον Χρήστο Κουρνούτο Αντιπρόεδρο την Μαρούσα Τσαβαχίδου, Γραμματέα τον Νίκο Γουρδούπη ,Ταμία τον Γιώργο Αγγελόπουλο και Έφορο τον Σπύρο Κεχρανιά.
Ο Σύλλογος κάνει δυναμικά την είσοδο του στο άθλημα της τοξοβολίας, διοργανώνοντας αγώνες, κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος , για να επεκταθεί σύντομα μέσα στον πρώτο μόλις χρόνο και σε αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος μέσα από το πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (Ε.Φ.Ο.Τ.).
Με ένα δυναμικό σαράντα (40) αθλητών , η δραστηριότητα του Συλλόγου Α.Σ.Σ.Α. τόσο στους αγώνες ανά το Πανελλήνιο, όσο και στα κοινωνικού ενδιαφέροντος θέματα , κάνουν σύντομα γνωστό το Σύλλογο στους κόλπους της τοξοβολίας και στα κοινωνικά δρώμενα της Πάτρας.
Οι δραστηριότητες του Συλλόγου επεκτείνονται και προτού λήξει ο πρώτος χρόνος εντάσσεται και στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.) και εξασκεί το άθλημα του αεροβόλου όπλου, κατασκευάζοντας επτά θυρίδες στόχων σε μεγάλη αίθουσα του σταδίου ΄΄Ολυμπιονίκης Δημήτριος Τόφαλος΄΄.
Τρεις προπονητές έχουν αναλάβει τα προπονητικά προγράμματα για την τοξοβολία και το αεροβόλο όπλο.
Το 2002 κλείνει αφήνοντας πίσω του γόνιμο έδαφος για να συνεχίσει ο Α.Σ.Σ.Α. τα μεγάλα άλματα που χάραξε και τις μεγάλες προοπτικές που οραματίσθηκε.
Κύριο μέλημα η εξεύρεση εξωτερικού χώρου, απαραίτητη προϋπόθεση για
προπονήσεις και αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Μετά από συνεχείς και επίπονες διαδικασίες, καταφέρνει ο Α.Σ.Σ.Α. να μισθώσει χώρο 15 στρεμμάτων για να τον διαμορφώσει, ικανό για προπονήσεις και αγώνες.
Οι αθλητές δίνουν το παρόν τους σε κάθε αθλητική διοργάνωση και διακρίνονται στις πρώτες θέσεις κάνοντας τον αθλητικό τύπο και όχι μόνο, να αναφέρεται σ΄αυτόν τον Σύλλογο Α.Σ.Σ.Α. και στο άγνωστο για περισσότερους άθλημα της τοξοβολίας στην Πάτρα.
Θαυμασμό προξενεί ότι τρεις αθλητές του Α.Σ.Σ.Α έφτασαν να πλαισιώνουν την Εθνική Ελλάδος με αγώνες στο εξωτερικό και με την αθλήτρια Γιαννοπούλου Αγγελική να διατηρεί έως και σήμερα το Πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών στα 70 μέτρα.
Μέσα από 63 σωματεία ανά το Πανελλήνιο, κραταιά στον χώρο τους, ο Α.Σ.Σ.Α. καταφέρνει να διατηρείται από το 2002 έως σήμερα, στις δέκα πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης. Διαγράφοντας έτσι μια πορεία μέσα στα σκοπευτικά δρώμενα, διδάσκοντας το ήθος, τον σταθερό χαρακτήρα, την θέληση, το φίλαθλο πνεύμα και το αθλητικό ιδεώδες, με τους αθλητές του διψασμένους πάντα για περαιτέρω μάθηση του αθλήματος .
Το 2006 ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών των αθλητών του
Α.Σ.Σ.Α. και ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ελλάδος στο σύνθετο ομαδικό τόξο ανδρών.
Το 2007 ήταν η σταθερή πλέον επιβεβαίωση της ποιότητας των αθλητών του Α.Σ.Σ.Α. οι οποίοι ανακηρύσσονται πάλι πρωταθλητές Ελλάδος με την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης ατομικής θέσης στο σύνθετο τόξο γυναικών και την πρώτη ομαδική θέση στο ομαδικό γυναικών με παράλληλα την τέταρτη ομαδική θέση στο σύνθετο τόξο ανδρών.
Υπεύθυνοι του προπονητικού έργου είναι ο Πρόεδρος και αθλητής του Συλλόγου Χρήστος Κουρνούτος και ο εφορας και αθλητής Σπύρος Κεχρανιάς που επιμελούνται και του εξοπλισμού των αθλητών .
Σήμερα , γνωστός ο Α.Σ.Σ.Α. για την φιλοξενία του και τις άρτιες διοργανώσεις του , με περγαμηνές , κύπελλα και μετάλλια, συνεχίζει να ανεβαίνει τον δρόμο της επιτυχίας μη επαναπαυμένος στις δάφνες του, προσφέροντας πάντα πρόθυμα την γνώση και την εμπειρία του σε νεοσύστατους Συλλόγους, όταν του ζητηθεί, για την επέκταση του αθλήματος της τοξοβολίας στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: